WIE

Lore Sambaer

kinderen en theater, het beste van twee werelden 

Lore heeft een hart voor kinderen. Ze geeft les in het bijzonder lager onderwijs. In het verleden was zij hoofdanimator van de speelpleinwerking en voorzitter van de jeugdraad in Roeselare.

 

Haar grote passie is toneel. Lore genoot haar middelbare schoolopleiding Woord, Kunst & Drama aan de academie Van Eyck te Brugge. Daarnaast volgde ze de volledige toneelopleiding bij STAP Roeselare. Momenteel volgt zij de regieopleiding bij kunstacademie Art'Iz Izegem.

In 2015 besloot Lore het beste van twee werelden te combineren. vzw l'Artistique Roeselare zag het levenslicht. Het aanstekelijk enthousiasme waarmee Lore de lessen en kampen organiseert straalt af op de  spelvreugde van de jonge acteurs.

Vere Verheecke

passie voor woordkunst en theater doorgeven 

Vere leeft voor woordkunst. Als 'lettertype' van het Kortrijkse collectief staat ze regelmatig op het podium met eigen teksten en ging ze begin 2019 in literaire dialoog met Jeroen Olyslaegers. Ze volgt ook 'literaire creatie' aan het conservatorium. Als kind volgde ze daar klassiek ballet, hedendaagse dans en dictie. In het theater ruilde ze het podium in voor de tribune, waar ze recensies schrijft voor Musicalvibes. Als tiener was ze kind aan huis bij Theater Antigone, ze volgde er zes jaar lang theaterkampen. 

 

Ze staat te springen om haar passie voor theater en woordkunst door te geven aan de volgende generatie. In haar stage bij het team educatie van de Kortrijkse bibliotheek gaf ze workshops aan kinderen en liep ze dienst op de jeugdafdeling. Ze studeerde af als sociaal-cultureel werker met een hart voor kunst. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now